Hornbæk indtager de blå bølger

Hornbæk hopper i havet for sjette år i træk
Store og små i Hornbæk byder sommeren velkommen med store bølger og helikopterredning på Store Badedag.
En smuk tradition har vokset sig stor og stærk, og igen i år forventes det, at flere hundrede hornbækkere og andre mødes for at ønske hinanden god sommer, når der for sjette år i træk inviteres til Store Badedag på Vestre Strand på den nordsjællandske kyst.
Fredag den 28. juni svømmes sommeren i gang med en herlig fælles dukkert på stranden i Hornbæk. De seneste år har flere end 1000 glade mennesker iført sig badekåbe og sommertøj, før de kaster sig i bølgen blå.

Som et særligt indslag i år kan deltagerne opleve en livredderaktion med helikopter, forudsat, at helikopteren ikke skal ud i en reel redning på samme tidspunkt.

Siden 2014 har Hornbæk støttet Store Badedag, som samler store og små, der sammen markerer, at skoleferien og den forhåbentlig dejlige sommer begynder.
Igen i år er der udgivet en klassisk og stilfuld samlerplakat, som illustrerer Store Badedag. Det er den lokale Julie Buhl, der i år giver sit bidrag, og alt overskud fra salget af plakaten går til Store Badedag.
Initiativtager og frivillig Susanne Buhl samarbejder i år med Det fedtede hjørne om at få eventet op og kører. Det fedtede hjørne er nu, som de mange andre dejlige restauranter blevet en del af Hornbæk og dens dna. Det fedtede hjørnes ejer Kit og Søren Purup er begge fra vest Jylland og de elsker traditioner og vedholdenhed så derfor var det ikke svært for dem at sige JA TAK til tilbuddet om sponser og samarbejde med Store Badedag, dette glæder Susanne Buhl meget.
Et altid tilbage vendende samarbejde er med Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste som er uundværlig til dette arrangement.
Koncept er enkelt, muntert og hyggeligt: Husk badetøjet, kom i god tid – den fælles vandgang foregår kl. 17 men kom i god tid – og glæd dig over at kunne tage en frisk dukkert sammen med alle de andre, der også synes, det er den bedste og hyggeligste måde at byde sommeren velkommen på.
Mange medbringer madkurv, mens andre benytter sig af de mange gode muligheder for at spise ude, som byens spisesteder byder på i løbet af dagen.
Flere og flere af byens forretninger støtter også op om projektet. Mange butikker lukker simpelthen en times tid før, for selv at kunne være med på stranden, når det går løs.
Badedagen er langt fra kun for lokale, også de mange sommerhusejere i området og andre feriegæster er velkomne til på denne dejlige måde at byde sommeren og ferien velkommen, understreger Susanne Buhl.

PRAKTISK INFO

Pressen inviteres til at dække Store Badedag 2019 i Hornbæk.

Tid: 28. juni 2019. Hornbækkerne går i vandet kl. 17, men kom i god tid. Senest kl. 16.30.

Sted: Hornbæk Strand ved Sunspot (Veststranden – også kendt som Københavnerstranden eller Siliconestranden)

For uddybende kommentarer og eventuelt flere billeder kontakt Susanne Buhl på mobil 60 63 08 08 eller mail info@fotoforevigt.dk

RELEVANT INFORMATION

SoMe:
https://www.facebook.com/storebadedag/
https://www.instagram.com/storebadedag/?hl=da
https://www.facebook.com/detfedtedehjoerne/

Billeder fra 2018:
http://susannebuhl.dk/store-badedag-2018/

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=bbO5Pf7DUaU
https://www.youtube.com/watch?v=ttvp8Sp7AnI
https://www.youtube.com/watch?v=PaWZsR5VvgU&t=23s
https://youtu.be/PaWZsR5VvgU
https://youtu.be/F-gI-D7KuXI
https://youtu.be/5v_vAIVjh-U
https://youtu.be/LiGEwiqpE-4

Også en STOR tak til @eskradrille 722 for den meget flotte opvisning til de mange mennesker på dagen.

Ikke mindst en STOR tak til Nordkystens Livredningstjeneste for hjælpen op til dagen og på dagen.

Til @super brugsen Hornbæk for de mange flotte næster fra De Danske Hospitals klovene 

Så vi igen i år kunne tælle alle de frem mødte 1.1025

Til @det fedtede hjørne for sponsorering af plakaterne

Vores lokale Vinterbadelav er altid der til at støtte og hjælpe os og vi takker mange gange for det gode samarbejde.

Det er sådan at hvert år vælges en lokal til at tegne plakaten og i 2019 var det Julie Buhl

Sidst men ikke mindst skal der lyde en STOR tak til alle jer der deltager og gør det muligt, at jeg kan lave dette fantastiske hyggelige event år efter år – Lidt billeder skal i ikke snydes for.

I år har jeg fået hjælpe af Helle og Christian med kameraet og Henning - :-)